Billeder fra Sælvig Havn

Sælvig

Færgesejlads gennem tiden

Billeder fra Sælvig Havn

Side 1

Selvom jeg har skrevet at dette ikke er en historie om Sælvig og Sælvig Broen/Havn, vil jeg alligevel lægge nogle billeder som fortæller lidt om udviklingen.

 

Skulle nogen have kommentarer eller flere billeder som jeg må låne og sætte på siden er i meget velkomne til at kontakte mig.

Billedet tv. Der er mange der spørger hvor ofte der blev sejlet på Sælvig og som det fremgår af denne sejlplan fra 1895 var det 2 gange om ugen. Læg også mærke til at både Koldby og Mårup var på ruten. Man skal også lige bemærke at det ikke er Samsø der sejler på ruten men Helgenæs.

Billedet over. S/S J. P. Petersen som sejlede på ruten Aarhus Sælvig i perioden 1914 - 1935. I 1935 ændrede den navn til S/S Samsø. Navneændringen skyldtes ændrede ejerforhold. Den stoppede sejladsen i 1942. Læg mærke til at der kun er sveller hvilket kunne tyde på at trollyvognene blev skubbet af menesker og ikke heste som et senere billede viser.

 

Billedet tv. Dette er af nogete senere dato. Man kan jollerne ligger fortøjet hvilket tyder på at der ikke er større skibsaktivitet. Nederst i højre hjørne ses broen ud til molen som skulle give styrømmen frit løb så dette sammen med den lille mole som også ses nederst i hjørnet skulle forhindre at anløbspladsen sande til.